Contact

Bij vragen over de EL CID-week, het slapen in een Augustijns huis, Augustinus zelf of andere dingen, neem gerust contact op via de mail of loop even langs! 
mail vector.png
phone png.png

Social Media

Volg ons op Instagram, Facebook en Snapchat!
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Snapchat Icon
Of kijk op www.lvvsaugustinus.nl

© Copyright - PresentatieKommissie L.V.V.S. Augustinus

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Waarom Augustinus?

Augustinus heeft veel verenigingshuizen in Leiden. Er zijn huizen waar alleen Augustijnen wonen, maar ook gemengde huizen waar ook leden van andere verenigingen wonen. Mannen- en vrouwenhuizen, maar ook gemend, kleine huizen of grote huizen: voor iedere Augustijn is wat wils.

 

Op Augustinus hebben we een huizencommissie. Deze organiseert vier keer per jaar een huizendixo en de huizencompetitie. Samen met je huis kun je dan strijden om te laten zien dat jouw huize de allerleukste en actiefste is van Leiden. Er worden daarnaast ook heel veel huisfeesten georganiseerd gedurende het jaar.

Huizencultuur

Cordialen, Gezelschappen & Verbanden

Je cordial – vergelijkbaar met een jaarclub – vormt de basis van je Augustijnse studententijd. Je vormt deze groep met vrienden tijdens de eerste maanden van je Augustijnse tijd. Je maakt hierbij vriendschappen voor het leven. Elke maandagvond is cordial avond waarop je, na het eten, met je cordial naar de borrel gaat. Daarnaast zie je je cordial eigenlijk bijna dagelijks. Vakanties, weekendjes weg, lange dagen in de UB of brakke dagen. Je cordial zal aanwezig zijn op je 21-diner, en over een aantal jaar: je afstudeerborrel!

Een gezelschap is - in tegenstelling tot een cordial – verticaal. Je kunt het ook wel vergelijken met een dispuut: je gaat er zelf bij na een borrelperiode en het bestaat uit verschillende jaarlagen. Ieder gezelschap is op zijn manier anders en daarmee uniek: zij hebben allen een verschillende identiteit. Zo kom je in contact met de hele vereniging en kan je naast je cordial nog actiever worden. En wil je niet bij een gezelschap, dan is dat ook helemaal goed! 

 

Een verband heeft een diagonale structuur. Samen met je hele cordial sluit je aan bij een verband nadat je hiervoor gevraagd bent. Een keer per maand ga je samen met je verband op maandag borrelen. Nog een manier om meer mensen te leren kennen en een goed excuus te hebben om naar de maandagborrel te gaan!

Zelfontwikkeling

Augustinus is veel meer dan alleen borrelen en feesten. En daarnaast is ontwikkeling veel meer dan alleen je studie. De Vereniging biedt je daarom allerlij andere mogelijkheden om jezelf te ontplooien en bezig te zijn met zaken die je interessant vindt.  De vereniging moet immers draaiende gehouden worden, en dit wordt gedaan door de leden. Augustinus kent verschillende commissies en subverenigingen die zich bezighouden met de organisatie van een breed scala aan activiteiten. Het organiseren van feesten, bedrijvendiners, carrieredagen of je bezighouden met de Kennismakings Tijd, alles is mogelijk!

Augustinus is de verenging voor leden, door leden!

Studie

Je komt naar Leiden om te studeren, en je studie staat natuurlijk altijd op de eerste plek. Dat vinden wij op Augustinus ook. Veel cordial- en gezelschapsgenoten studeren dan ook vaak samen.

 

Omdat de combinatie van lid worden, een nieuw huis en een nieuwe studie vaak al hectisch genoeg is, hebben we voor eerstejaars een aantal kleinere eerstejaarscommissies. Op deze manier kan je toch nog een commissie doen, maar ben je er relatief een stuk minder tijd aan kwijt.

 

Ook hebben we op Augustinus diverse studiesubverenigingen welke studiegerelateerde activiteiten organiseren. Hier worden bijvoorbeeld ook tentamentrainingen gegeven.