Augustinus & Covid-19

Door de coronacrisis is er natuurlijk een hoop onzeker geworden over je studententijd. De stap om in Leiden te gaan wonen en lid te worden bij een studentenvereniging lijkt opeens een stuk groter. Toch heeft een studentenvereniging in deze tijd juíst veel te bieden. Door de coronacrisis is het lastiger geworden om nieuwe mensen te ontmoeten en jouw sociale netwerk te vormen, een essentieel onderdeel van je studententijd. Daarnaast kan deze tijd pas echt van start gaan als jij een kamer in Leiden gevonden hebt. Via Augustinus kom jij binnen de korste keren aan een kamer. Lid worden van Augustinus betekent het vinden van een groep gelijkgestemden, waar jij de rest van je leven nog op kan terug vallen. Ook leer je diverse sociale en organisatorische vaardigheden, die altijd van pas komen in je toekomstige carriere. Deze coronacrisis heeft bewezen dat het samen kunnen en mogen zijn, van ongekend belang is. Samen ben je bij Augustinus.

We begrijpen dat deze coronacrisis veel vragen met zich meebrengt. Daarom hopen wij met deze FAQ iets meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.

Wanneer en hoe kan ik mij aankomend jaar inschrijven bij Augustinus?

Zie hiervoor ook het kopje Lid Worden. De inschrijvingen zullen 1 augustus digitaal van start gaan en zullen in ieder geval duren tot het eind van de orginele EL CID week. Dit betekent dat de inschrijvingen open zijn tot 14 augustus. Mochten wij fysiek open kunnen in deze periode, dan is het ook mogelijk om je fysiek in te schrijven.

Wanneer vindt de EL CID plaats?

Dit is nog niet precies duidelijk. Wij streven ernaar om begin juni meer duidelijkheid te kunnen geven. De EL CID week zal hoogstwaarschijnlijk online plaatsvinden in of rond de oude datum (10-14 augustus) met waar mogelijk fysieke activiteiten. Dit houdt ook in dat het wellicht mogelijk is om een rondleiding op Augustinus te volgen. Houd vooral deze website en onze socials in de gaten als jij aankomend jaar de EL CID op Augustinus wilt meemaken! 

Hoe zit het dit jaar met de Kennismakingstijd (KMT)?

Wij kunnen hier nog geen definitief antwoord op geven. Het is goed denkbaar dat de KMT’s zoals altijd in de weken na de EL CID plaatsvinden. Houd daarom de week van 17 t/m 23 augustus en de week van 24 t/m 30 augustus vrij in jouw agenda. De KMT is verplicht voor ieder aankomend lid. Hier houden wij natuurlijk rekening met de richtlijnen van het RIVM.

Heeft het zin om lid te worden in deze coronacrisis?

Absoluut! Zoals hier boven al vermeld heeft een studentenvereniging een ongekende meerwaarde, juist in deze coronacrisis. Bij Augustinus bouw jij een social netwerk op binnen een groep gelijkgestemden. Je vindt een cordial (jaarclub) met 12 tot 18 leeftijdsgenoten, komt gemakkelijk in een Augustinus huis terrecht en leert mensen kennen binnen een cultuur die draait om gezelligheid. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat ook jouw eerstejaar in deze coronacrisis onvergetelijk wordt.

Hoe oud moet ik zijn om lid te worden?

Je moet 18 jaar zijn op het moment van de inauguratie. Dit jaar vindt die plaats op vrijdag 4 september. Je kan je dus ook als zeventienjarige inschrijven, mits je op of voor 4 september 2020 de achttienjarige leeftijd bereikt.

Contact

Bij vragen over de EL CID-week, Augustinus zelf of andere dingen, neem gerust contact op!

Social Media

Volg ons op Facebook, Instagram en YouTube!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

© 2020 L.V.V.S. Augustinus