FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

We krijgen veel vragen over hoe de komende tijd eruit komt te zien. De meest gestelde vragen beantwoorden we hieronder!

Wanneer en hoe kan ik mij aankomend jaar inschrijven bij Augustinus?

Zie hiervoor ook het kopje Lid Worden. De inschrijvingen zullen 5 augustus digitaal van start gaan en het is mogelijk om je in te schrijven tot 19 augustus. Tijdens je fysieke dag in de EL CID is het mogelijk om een rondleiding te volgen in ons pand en je daarna ook gelijk in te schrijven. Mocht jouw fysieke dag laat in de EL CID vallen, maar wil je je toch op tijd inschrijven? Doe dit dan ook digitaal en stuur ons een mailtje met de vraag of je eerder een rondleiding zou kunnen krijgen! We bieden aan de ouderejaars studenten ook de mogelijkheid aan om een rondleiding in ons pand te volgen. Daarna kan je je dan ook gelijk inschrijven! Houd onze website en socials hiervoor goed in de gaten!

Wanneer vindt de EL CID plaats?

De EL CID zal op woensdag 5 augustus digitaal van start gaan. Via een online platform kom je in 3 dagen alles te weten over het studeren in Leiden. Ook studentenverenigingen zullen een prominente rol hebben op dit platform. Zo krijg je al gelijk een klein beetje een indruk van Augustinus! Wij zullen verschillende online activiteiten organiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Q&A sessie, waar jullie al je vragen over Augustinus kunnen stellen. Na de digitale dagen zullen op zondag 9 augustus de fysieke dagen van start gaan. Elke EL CID deelnemer komt 1 dag fysiek naar Leiden, om kennis te maken met zijn/haar studie, de stad en haar studentenleven. Tijdens deze dag kan je een rondleiding volgen op Augustinus en de sfeer van één van de grootste verenigingen van Nederland van dichtbij meemaken.

Hoe zit het dit jaar met de Kenninsmakingstijd (KMT)?

Er zijn dit jaar 4 KMT’s met de volgende data: KMT 1 (17-20 augustus), KMT 2 (20-23 augustus), KMT 3 (24-27 augustus) en KMT 4 (27-30 augustus). Ieder aankomend lid is verplicht één KMT te lopen. Zorg er dus voor dat je de periode van 19 augustus tot en met 30 augustus vrijhoudt. Als je een KMT echt niet kan, is het mogelijk om dit aan te geven. Bij de KMT’s houden wij natuurlijk rekening met de richtlijnen van het RIVM.

Heeft het zin om lid te worden in deze coronacrisis?

Absoluut! Zoals hier boven al vermeld heeft een studentenvereniging een ongekende meerwaarde, juist in deze coronacrisis. Bij Augustinus bouw jij een social netwerk op binnen een groep gelijkgestemden. Je vindt een cordial (jaarclub) met 12 tot 18 leeftijdsgenoten, komt gemakkelijk in een Augustinus huis terrecht en leert mensen kennen binnen een cultuur die draait om gezelligheid. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat ook jouw eerstejaar in deze coronacrisis onvergetelijk wordt.

Hoe zien mijn eerste maanden als lid er uit in de coronatijd?

We zijn druk bezig om een definitief programma te maken voor de CordialVormingsPeriode (CVP). De sociëteit is al een paar weken geopend voor leden. Vanaf 1 juli mogen er meer mensen naar binnen. We verwachten dat er op 1 september nog meer mogelijk is. In de CVP zullen er dus zeker activiteiten op onze Sociëteit georganiseerd worden waar je jouw lichting goed leert kennen en een mooi cordial kan vormen. Ook kunnen we nu én in de toekomst gebruik maken van onze mooie tuin.

Hoe oud moet ik zijn om lid te worden?

Je moet minstens 18 jaar zijn op het moment van de inauguratie. Dit jaar vindt die plaats op vrijdag 4 september. Je kan je dus ook als zeventienjarige inschrijven, mits je op of voor 4 september 2020 de achttienjarige leeftijd bereikt.

Contact

Bij vragen over de EL CID-week, Augustinus zelf of andere dingen, neem gerust contact op!

Social Media

Volg ons op Facebook, Instagram en YouTube!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

© 2020 L.V.V.S. Augustinus