FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

We krijgen veel vragen over hoe de komende tijd eruit komt te zien. De meest gestelde vragen beantwoorden we hieronder!

Wanneer en hoe kan ik mij aankomend jaar inschrijven bij Augustinus?

Op dit moment zit zelfs de wachtlijst helemaal vol. Mocht je hier op staan krijg je gelijk bericht mocht er een plekje vrijkomen! Houd dus vooral je mail en ook je spam/ongewenst in de gaten!

Hoe krijg ik een rondleiding op Augustinus?

In de EL CID kan je bij ons een rondleiding volgen door de Sociëteit. Voor EL CID-lopers geldt dat je alleen op de dag dat je langskomt in Leiden bij ons een bezoek kan brengen voor een rondleiding. Hiervoor moet je je via de EL CID aanmelden. Wil je als niet EL CID-loper een rondleiding volgen, stuur dan een mailtje!

Wanneer vindt de EL CID plaats?

De EL CID zal op woensdag 5 augustus digitaal van start gaan. Via een online platform kom je in 3 dagen alles te weten over het studeren in Leiden. Ook studentenverenigingen zullen een prominente rol hebben op dit platform. Zo krijg je al gelijk een klein beetje een indruk van Augustinus! Wij zullen verschillende online activiteiten organiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Q&A sessie, waar jullie al je vragen over Augustinus kunnen stellen. Na de digitale dagen zullen op zondag 9 augustus de fysieke dagen van start gaan. Elke EL CID deelnemer komt 1 dag fysiek naar Leiden, om kennis te maken met je studie, de stad en haar studentenleven. Tijdens deze dag kan je een rondleiding volgen op Augustinus en de sfeer van één van de grootste verenigingen van Nederland van dichtbij meemaken.

Hoe zit het dit jaar met de Kenninsmakingstijd (KMT)?

Na de persconferentie van donderdag 6 augustus is er een hoop onzeker geworden m.b.t. de KMT's. Je krijgt snel bericht mocht er een update over komen!

Heeft het zin om lid te worden in deze coronacrisis?

Absoluut! Zoals hier boven al vermeld heeft een studentenvereniging een ongekende meerwaarde, juist in deze coronacrisis. Bij Augustinus bouw jij een social netwerk op binnen een groep gelijkgestemden. Je vindt een cordial (jaarclub) met 12 tot 18 leeftijdsgenoten, komt gemakkelijk in een Augustinus huis terrecht en leert mensen kennen binnen een cultuur die draait om gezelligheid. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat ook jouw eerste jaar in deze coronacrisis onvergetelijk wordt.

Hoe zien mijn eerste maanden als lid er uit in de coronatijd?

Net als elk jaar zal je door middel van allerlei activiteiten en borrels in de eerste 2 maanden van je lidmaatschap je lichting leren kennen. Aan het eind van deze CordialVormingsPeriode (CVP) heb je dan een cordial gevormd wat bij je past. De sociëteit is al sinds begin juni geopend voor leden en we organiseren dagelijks borrels. We verwachten dat er op 1 september nog meer mogelijk is. In de CVP zullen er dus zeker activiteiten op onze Sociëteit georganiseerd worden waar je jouw lichting goed leert kennen. Ook kunnen we nu én in de toekomst gebruik maken van onze mooie tuin.

Hoe oud moet ik zijn om lid te worden?

Je moet minstens 18 jaar zijn op het moment van de inauguratie. Dit jaar vindt die plaats op vrijdag 4 september. Je kan je dus ook als zeventienjarige inschrijven, mits je op of voor 4 september 2020 de achttienjarige leeftijd bereikt.